Leírás
A virágpor a méhek egyik fő tápláléka, a legkiválóbb fehérje forrása, 22 féle aminosavban, ásványi anyagokban (mint például cink és magnézium), vitaminokban (különösen B-vitaminokban), enzimekben és antioxidánsokban gazdag, amelyek hozzájárulnak a sejtek egészségéhez és a szervezet megfelelő működéséhez.
Jótékony hatásai közé tartozik a fáradtság és a stressz csökkentése, az immunrendszer erősítése, a gyulladáscsökkentés, valamint a bélflóra kedvező befolyásolása. Ezen kívül a virágpor segít a bőr egészséges állapotának megőrzésében is.
A virágport sokféleképpen felhasználhatjuk: hozzáadhatjuk smoothie-khoz, joghurtokhoz, salátákhoz, vagy akár reggeli zabkásához is. A szórakoztató és tápláló lehetőségek mellett, napi 1-2 teáskanál virágpor fogyasztása ajánlott a maximális jótékony hatás eléréséhez. Az egyéni érzékenységek miatt célszerű először kis mennyiséggel kezdeni, és figyelni a testünk reakcióját.
Ne feledjük el, hogy a virágpor, mint természetes táplálék, kiegészítheti az egészséges étrendet, de nem helyettesítheti a megfelelő orvosi kezelést!
A termékre érzékeny egyéneknél allergiás reakciót válthat ki.
A virágport fogyasztás előtt oldja fel tetszés szerinti folyadékban vagy jól rágja össze!